ua en ru

РФ і Китай посилять розвідувальний тиск на Норвегію

РФ і Китай посилять розвідувальний тиск на Норвегію Ілюстративне фото (twitter.com Fork.io)

Норвезька розвідка приготувалася до посилення хакерських атак з РФ

Росія і Китай мають намір посилити розвідувальний тиск на Норвегію в інтернеті. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на газету Verdens Gang.

У щорічній доповіді норвезької розвідки Focus 2019 говориться, що ці країни здатні проводити складні наступальні операції в інтернеті і постійно покращують свої навички. Зокрема, РФ буде продовжувати діяльність в інтернеті, спрямовану на підрив політичних процесів і посилення протиріч у Європі і НАТО

"Вони не змінюють свою поведінку навіть після того, як іноді бувають розкриті", - сказав начальник електронної розвідки генерал-лейтенант Мортен Хага Лунде, додавши, що одним із дієвих способів впливу є створення сайтів з фейковими новинами.

Лунде уточнив, що особливий інтерес для розвідок являє норвезька політика в області оборони і безпеки, військові плани на випадок надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайські хакери зламали мережу норвезької компанії-розробника програмного забезпечення Visma, щоб вкрасти дані клієнтів.

Повідомлялося, що атака була частиною глобальної хакерської кампанії Міністерства державної безпеки Китаю за крадіжку інтелектуальної власності та корпоративних секретів.