ua en ru

РФ використовує газ як джерело фінансування гібридної війни, - Клімкін

РФ використовує газ як джерело фінансування гібридної війни, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

За словами Клімкіна, все більше людей в Німеччині усвідомлюють, що купувати газ у злочинців аморально

Російська Федерація використовує газ як джерело фінансування гібридної війни проти цивілізованого світу. Про це у Facebook написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами візиту до Німеччини.

"Все більше людей в Німеччині усвідомлює: купувати газ у злочинців - це пастка ЄС для себе ж, та й у цілому - аморально... Ми маємо допомогти першим - тим, хто чітко усвідомлює, що Росія використовує газ не лише як політичну зброю, а й як джерело фінансування своєї гібридної війни проти цивілізованого світу", - написав він.

За словами Клімкіна, серед німців є й такі, які "бояться Росії і хочуть прив’язати її до себе, та ще й на цьому заробити".

"Хтось навіть посилається на те, що і в часи "холодної війни" Німеччина купувала газ в СРСР, і це сприяло стабільності в Європі. Вони страшенно помиляються, бо навіть СРСР не захоплював території інших держав, як сьогодні це робить Росія", - написав Клімкін.

Серед вражень від поїздки до Берліна найсильніше – це відчуття, що знаходишся в колі друзів. Розумієш, що все більше...

Опубліковано Pavlo Klimkin 11 квітня 2018 р.

Нагадаємо, вчора канцлер Німеччини Ангела Меркель у ході прес-конференції з президентом України Петром Порошенком заявила, що газопровід "Північний потік-2" неможливий без ясності щодо транзитної ролі України.