ua en ru

РФ і Молдова висловилися за недопущення односторонніх акцій в Зоні безпеки на Дністрі

Росія і Молдова висловилися за недопущення односторонніх акцій в Зоні безпеки на Дністрі і вирішення існуючих проблем в строгій відповідності з положеннями і процедурами Об'єднаної контрольної комісії. Як повідомили в молдовському уряді, про це йшла мова в ході зустрічі в Кишиневі заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна з віце-прем'єром з реінтеграції Молдови Євгенієм Короповим, на якій сторони обмінялися думками про останні події і перспективи врегулювання придністровського конфлікту.
Особлива увага на зустрічі приділялася ситуації в Зоні безпеки, зокрема пов'язаній з напругою, що виникла після незаконної установки придністровськими силовими структурами так званих "контрольних постів" поблизу сіла Погребя і Дубоссарської ГРЕС.
Карасін і Коропов обговорили також і тему візиту посередників і спостерігачів у процесі придністровського врегулювання, які мають намір відвідати Молдову 3-5 листопада ц. р. Молдрвська сторона висловилася за скоординовані дії парламентерів і спостерігачів в цілях організації до кінця цього року раунду переговорів у форматі "5+2" (Росія, Україна - країни-гаранти, ОБСЄ - посередник, Євросоюз і США - спостерігачі, Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту).
На зустрічі обговорювалися також аспекти, пов'язані з продовженням Кишиневом і Тирасполем заходів зі зміцнення довіри, спрямованих на поліпшення умов життя населення обох берегів Дністра.