ua en ru

РФ і Китай домовився про збільшення поставок в КНР російської нафти

ВАТ "Роснєфть" і Китай домовився про збільшення поставок в КНР російської нафти. Про це повідомили в "Роснєфті", коментуючи підсумки поїздки президента компанії Ігоря Сечіна в КНР. При цьому в НК не уточнили, про які обсяги додаткових поставок нафти йде мова.

Напередодні Сечін в рамках робочого візиту до КНР провів низку зустрічей з керівниками китайських нафтових компаній. В ході візиту Сечин провів робочі зустрічі з керівництвом компанії Sinopec і головою правління китайської компанії з видобутку нафти на шельфі CNOOC Ван Ілін, з генеральним директором CNPC Чжоу Цзіпіном обговорив перспективи розвитку ринку поставок вуглеводнів до Китаю.

Як повідомлялося раніше, "Роснєфть" готова запропонувати Китаю нові варіанти співпраці в галузі видобутку і транспортування вуглеводнів, зокрема, зрідженого природного газу (ЗПГ). Відповідну заяву в ході зустрічі з віце-прем'єром Держради КНР Ван Цишанем, яка відбулася 17 лютого, озвучив президент "Роснєфті" Ігор Сечін, який очолює російську делегацію.

Нагадаємо, в лютому 2009 р. Китай виділив "Роснєфті" і АК "Транснєфть" кредит на 25 млрд дол. під експорт нафти в обсязі 15 млн т на рік. У вересні 2010 р. "Роснєфть" і китайська національна нафтова компанія CNPC підписали угоди про підготовку техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) будівництва спільного нафтопереробного заводу в Китаї потужністю 13 млн т і інвестиціями в 5 млрд дол. У планах російської та китайської сторін - створення на території КНР мережі АЗС.

Читайте також: "Роснєфть" веде переговори про збільшення поставок нафти в Китай в обмін на кредит у 30 млрд дол