ua en ru

З РФ хочуть депортувати українського священика

З РФ хочуть депортувати українського священика Фото: з Росії хочуть депортувати українського священика

Причиною цього називається "загроза національній безпеці Росії"

З Російської Федерації хочуть депортувати українського протестантського священика Павла Дученка, який також є головою благодійного фонду "Відкрите серце". Причиною цього називається "загроза національній безпеці Росії", повідомляє DW.

Як повідомляється, у суботу, 20 серпня, 46-річний Дученко був затриманий в Санкт-Петербурзі, а днем раніше у приміщенні фонду пройшли обшуки.


"Органи безпеки звинувачують священика в "закликах до насильницької зміни конституційного порядку" в Росії. Дученко також інкримінується те, що він не виконав вимогу про виїзд з країни, яке йому було видано 2 серпня. Всі звинувачення в свою адресу Дученко відкидає", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, очолюваний Дученко фонд допомагає людям, які страждають від алкогольної або наркотичної залежності. Таким людям фонд пропонує терапевтичне лікування. На території РФ Дученко проживає більше десяти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Радянський районний суд Самари прийняв рішення про депортацію американського пастора Джеймса Френсіса Малкахі за порушення міграційних правил.