ua en ru

Росія хоче скоротити витрати на ЛНР, - Тимчук

Росія хоче скоротити витрати на ЛНР, - Тимчук Фото: РФ має намір усунути посередників при постачаннях нафти і газу

РФ планує підвищити ефективність "енергетичного сектора республіки"

Москва має намір знизити фінансові витрати на утримання так званої "Луганської народної республіки", усунувши посередників при поставках нафтопродуктів з Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"У зв'язку з неефективністю діяльності нафтопереробних компаній "ЛНР", причиною чого є російські "посередники" за контрабанду нафтопродуктів на Донбас, російські "куратори" планують реалізувати низку реформ в енергетичній сфері "республіки", - написав Тимчук.

За його словами, в Кремлі хочуть змінити порядок продажу російської нафти і бензину в ЛНР, усунувши зі схеми приватних "посередників" і перейшовши на прямі поставки підприємству "Луганськнефтепродукт".

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Найбільш активно протягом минулих вихідних окупанти вели ...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 31 жовтня 2016 р.

"На даний момент контрабанда нафтопродуктів з РФ здійснюється через російські приватні фірми-посередники, які беруть свій "процент" від суми постачання. За підрахунками російських "кураторів", після їхнього усунення зі схеми "уряд ЛНР" при реалізації нафтопродуктів зможе забезпечити додаткові надходження до бюджету в розмірі 20-30 млн. руб. щомісяця за рахунок коштів, які раніше йшли "посередникам", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, 26 жовтня голова правління ВАТ "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що НАК "Нафтогаз України" повинен платити за газ для так званих Донецької та Луганської "народних республік", якщо вважає їх частиною території України.