ua en ru

"Нафтогаз" повинен платити за газ для ДНР/ЛНР, якщо вважає їх Україною, - Міллер

"Нафтогаз" повинен платити за газ для ДНР/ЛНР, якщо вважає їх Україною, - Міллер Фото: Олександр Міллер

"Нафтогаз" звернувся до російської сторони з проханням не поставляти газ ДНР і ЛНР

НАК "Нафтогаз України" повинен платити за газ для так званих Донецької та Луганської "народних республік" (ДНР/ЛНР), якщо вважає їх частиною території України. Про це в ході прес-конференції заявив голова правління ВАТ "Газпрому" Олексій Міллер, передають російські ЗМІ.

"Якщо "Нафтогаз" вважає ДНР і ЛНР Україною, тоді не повинно бути колізії з оплатою", - заявив Міллер.

"Якщо "Нафтогаз" вважає ДНР і ЛНР Україною, тоді не повинно бути колізії з оплатою", - заявив Міллер.

Він також зазначив, що "Нафтогаз" звернувся до російської сторони з проханням не поставляти газ на територію ДНР і ЛНР.

"На сьогоднішній день "Газпромом" в ЛНР і ДНР поставлено 704 мільйони кубометрів газу. Заборгованість НАК "Нафтогаз України" на сьогоднішній день становить 212 мільйонів доларів за постачання в ці регіони", - сказав Міллер.

За словами Міллера, "Газпром" пропонував укласти контракт на постачання газу на Донбас з трейдером, але "Нафтогаз" не дає відповіді, при цьому сам раніше не постачає туди газ.

"Якщо ви говорите про те, що ми не повинні поставляти газ на цю територію, то, може бути, тоді ви погодитеся з тим, щоб строго у відповідності з українським законодавством уклала контракт якась компанія-трейдер?" - виклав Міллер пропозиції "Газпрому".

"На сьогоднішній день "Нафтогаз України" не дає відповіді щодо того, чому не оплачуються поставки газу на територію України; сам не постачає на цю територію газ; нам не рекомендує поставляти і не дає жодної відповіді щодо того, чи може якась компанія-трейдер укласти з нами прямий контракт для укладення контракту з українського законодавства для постачання газу в ці регіони", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін заявив, що враховуючи нинішній рівень цін на нафту, Росія не може надавати колишню знижку на газ Україні.