ua en ru

РФ хоче засудити Сущенка й обміняти на когось, хто утримується в Києві, - адвокат

РФ хоче засудити Сущенка й обміняти на когось, хто утримується в Києві, - адвокат Фото: Марк Фейгін

Фейгін допустив, що Сущенка можуть обміняти на співробітників спецслужб РФ, якщо вони утримуються в Україні

Російська Федерація хоче засудити українського журналіста Романа Сущенка й обміняти його на когось, хто утримується в Києві. Таку думку висловив адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Як можна зробити показовий процес, якщо він буде закритим, через наявність там державної таємниці? Думаю, більш справедливим є припущення, що Сущенка хочуть засудити й обміняти на когось, хто утримується в Києві", - зазначив він.

Разом з тим, він зазначив, що не знає, хто, з числа громадян Росії, перебуваєв українських в'язницях в якості обвинувачених або засуджених.

Крім того він допустив, що якщо в українських в'язницях утримуються співробітники спецслужб РФ, то Сущенка можуть обміняти на них.

"Я не знаю, хто, з числа громадян Росії, перебуваєв українських в'язницях в якості обвинувачених або засуджених, і чи є серед цих людей співробітники спецслужб. Але, якщо такі є, і про це знає російська сторона, напевно, на таких людей могли б обміняти. Я виходжу виключно з попередньої практики: адже був же обмін по Савченко? Чому б йому не бути і в інших випадках?", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фейгін допустив залучення українських адвокатів до захисту Сущенка.