ua en ru

Фейгін допустив залучення українських адвокатів до захисту Сущенко

Фейгін допустив залучення українських адвокатів до захисту Сущенко Фото: Роман Сущенко

Однак у даний момент, за його словами, досить консульської підтримки

Російський адвокат Марк Фейгін не виключає залучення українських юристів до захисту заарештованого в Москві журналіста Романа Сущенко. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Якщо раптом мені знадобиться якась допомога юридичного характеру - так (буду залучати, - ред.)" , - підтвердив адвокат.

Він також пояснив, чому залучення українського захисника у справі Надії Савченко було більш актуальним, ніж в даному випадку.

"У справі Савченко я залучав Сашу Плахотнюка, дуже гарного українського адвоката, тому що паралельно йшло кримінальну справу в Україні з приводу викрадення Савченко. Та він отримував процесуальні документи з цієї справи, які ми намагалися долучити до матеріалів. Тут же такого паралельного справи стосовно Романа Сущенко немає. Тому, адвокати (українські, - ред.), можливо, і знадобляться, але поки що говорити про це передчасно", - підкреслив Фейгін.

За його словами поки що не до кінця зрозуміло, який обсяг процесуальної роботи очікується в Україні, тому зараз буде достатньо тільки консульської підтримки.

Нагадаємо, раніше Марк Фейгін заявив, що Спецслужби РФ не застосовували тортури до Роману Сущенко.