ua en ru

У РФ готуються до висунення Путіна в президенти в останній раз

У РФ готуються до висунення Путіна в президенти в останній раз Фото: Володимир Путін

У Кремлі очікується, що за Путіна повинні проголосувати більше людей

Підготовка до президентських виборів 2018 року ведеться у Російській Федерації (РФ) з розрахунком на те, що в них візьме участь чинний президент Володимир Путін. Про це повідомляє РБК.

"Всі виходять з того, що Путін піде на вибори. І всі розуміють, що це буде його останній термін. Нічого змінювати під себе, щоб залишитися і після 2024 року він не буде", - йдеться в повідомленні.

Так, перший заступник голови російської адміністрації Сергій Кирієнко заявив, що важливо не просто обрання Путіна, а що буде після виборів. А саме - формування порядку його наступного терміну. Він зазначив, що порядок денний нового терміну президента не менш важливий, ніж технології, що дозволяють отримати потрібний результат.

"Як мінімум було б добре, щоб президент отримав результат вище, ніж на виборах 2012 року, але в ідеалі щоб він набрав більше, ніж коли-небудь на виборах з його участю", - додав він.

Відзначимо, у 2012 році Путін отримав 63,6% голосів. Найвищий результат в нього був на виборах 2004 року - 71,3%. У 2000 році за Путіна проголосували 53% росіян.

Згідно з основним законом РФ, пост глави держави забороняється займати більше двох термінів поспіль. Якщо Путіна оберуть в 2018 році, то наступного разу він зможе брати участь у виборах лише через шість років після закінчення свого терміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість росіян, які вважають за потрібне прийняти самопроголошені "Донецьку народну республіку" (ДНР) і "Луганську народну республіку" (ЛНР) до складу Росії, досягла 18%, повторивши максимум, досягнутий у квітні 2014 року.