ua en ru

Серед росіян підтримка входження ДНР і ЛНР до складу РФ досягла піку, - опитування

Серед росіян підтримка входження ДНР і ЛНР до складу РФ досягла піку, - опитування Фото: серед росіян підтримка входження ДНР і ЛНР до складу РФ досягла піку

Кількість прихильників входження ДНР і ЛНР в РФ досягло максимуму з 2014 року

Кількість росіян, які вважають за потрібне прийняти самопроголошені "Донецьку народну республіку" (ДНР) і "Луганську народну республіку" (ЛНР) до складу Росії, досягла 18%, повторивши максимум, досягнутий у квітні 2014 року. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

За даними опитування, в лютому 2017 року частка респондентів, які вважають за необхідне визнати самопроголошені ДНР і ЛНР в якості незалежних держав склала 24%. Такий показник практично збігається з результатами опитування, яке було проведене у серпні 2016 року.

Повідомляється, що кількість тих, хто вважає за потрібне зберегти самопроголошені ДНР і ЛНР у складі України, за умови розширення автономії новоутворень, залишається на історичному мінімумі у 8% респондентів.

Прихильників сценарію, згідно з яким Київ має відновити повний контроль над Донбасом всього 4 % респондентів. Цей показник є історичним максимумом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більш ніж 30% росіян вважають період президентства Володимира Путіна кращою епохою в історії Російської Федерації.