ua en ru

РФ не готова віддати українських заручників, - Геращенко

РФ не готова віддати українських заручників, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

РФ працює над дискредитацією мінських груп

Російська Федерація не готова віддати Україні заручників. Про це на своїй сторінці у Facebook написала віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"На жаль, РФ не готова зараз віддати заручників. Чекає нової адміністраціі Трампа, чекає послаблення нормандського формату, працює над дискредитацією мінських груп, сприяє іншим дестабілізуючим рухам всередині самої України", - написала вона.

Геращенко додала, що сьогодні президент РФ Володимир Путін заявив про обмін у форматі "всіх на всіх". Про це заявили і представники бойовиків у контактній групі у ході скайп-конференції.

"Цю мантру сьогодні слово в слово повторили представники ОРДЛО. Вони не підтверджують наявність в себе 110 заручників, що іх вимагає звільнити СБУ і мінська група, а говорять, що в них утримується вдвічі менше. І вимагають від української сторони негайно передати ОРДЛО 700 осіб і звільнити менше 50", - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в небажанні включати в список з обміну частина затриманих.