ua en ru

РФ готова обговорювати з Україною майнові питання після розірвання угод по ЧФ

Росія готова обговорювати з Україною майнові питання після розірвання угод по Чорноморському флоту.

Росія готова обговорювати з Україною майнові питання після розірвання угод по Чорноморському флоту. Про це 31 березня в Держдумі заявив заступник міністра закордонних справ Григорій Карасін, передає радіо "Ехо Москви".

"Росія має право припинити дію угод щодо Чорноморського флоту. У зв'язку з цим можуть виникнути майнові питання, і Москва готова їх обговорювати з Києвом", - сказав Карасін.

Дипломат також дав зрозуміти, що переговори будуть вестися з новим, легітимним керівництвом України.

Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін вніс 28 березня в Держдуму проект закону "Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту РФ на території України". У ньому пропонується припинити дію російсько-української угоди між РФ і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 р., угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 р., угоди про взаєморозрахунки, пов'язані з розділом і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 р., угоди з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 21 квітня 2010 р.