ua en ru

РФ не довіряє Високого суду в Лондоні у справі Литвиненка, - Пєсков

РФ не довіряє Високого суду в Лондоні у справі Литвиненка, - Пєсков Фото: Дмитро Пєсков

Справа Литвиненка не стоїть на порядку денному в РФ, заявив Пєсков

Росія вважає не вартими довіри слухання у справі про вбивство Олександра Литвиненка у Високому суді Лондона. Про це заявив прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков, передає BBC Росія.

Нагадаємо, адвокат Річард Хоруэлл, що представляє британське слідство у справі про вбивство Олександра Литвиненка, звинуватив російську владу в причетності до отруєння колишнього офіцера ФСБ.

"Якщо ви пам'ятаєте, коли Литвиненко помер, подібні звинувачення лунали ще до початку будь-якого розслідування - і від офіційних осіб Великобританії, і від тих, хто згодом займався розслідуванням. Так що ми це вже чули. Подібні заяви робляться без будь-якого зв'язку з розслідуванням. Схоже, вони просто додали щось, що їх слова звучали переконливіше", - заявив Пєсков.

Прес-секретар також зазначив, що справа Литвиненка - це внутрішня справа Великобританії і не стоїть на порядку денному в РФ.

Зазначимо, Олександр Литвиненко, колишній офіцер ФСБ, який втік з Росії до Великобританії, помер у лікарні в Лондоні 23 листопада 2006 р. На наступний день лікарі заявили, що причиною смерті стало радіоактивне зараження, як передбачається, полонієм-210. За версією слідства, він був отруєний колишніми співробітниками служби Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном.