ua en ru

РФ допускає введення стосовно України продуктового ембарго

РФ допускає введення стосовно України продуктового ембарго Фото: Олексій Улюкаєв

Введення продуктового ембарго розглядається у зв'язку з підписанням угоди про асоціацію Євросоюзу та України

Росія готова запровадити низку заходів щодо України в односторонньому порядку, одним із заходів може стати введення продуктового ембарго. Про це в ефірі телеканалу "Россия24" повідомив глава Міністерства економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, передає "Прайм".

Як повідомляється, введення продуктового ембарго розглядається у зв'язку з підписанням угоди про асоціацію Євросоюзу та України.

"Ми зробимо всі заходи для захисту нашої економіки. Ми, звичайно, хотіли б, щоб ці заходи були прийняті на багатосторонній основі. Якщо не вийде, ми приймемо їх на односторонній основі, запровадивши захисний механізм режиму найбільшого сприяння, скасування преференційного режиму в торгівлі з Україна. І введення продовольчого ембарго", - розповів Улюкаєв.

Як повідомляється, глава російського відомства висловив жаль стосовно того, що Москві і Києву не вдається провести з даного питання ефективного діалогу.

"Колеги не чують нашого занепокоєння і, я б сказав, відносяться формально до нашого розуміння ризиків та шляхів їх зняття", - заявив він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що Україна готова до введення Російською Федерацією ембарго на українську продукцію з 2016 р.