ua en ru

РФ повинна негайно звільнити українських політв'язнів, - посольство Британії

РФ повинна негайно звільнити українських політв'язнів, - посольство Британії Фото: прапор Британії (flickr.com defenceimages)

Посольство опублікувало заяву в День прав людини

Російська Федерація (РФ) повинна негайно звільнити українських політв'язнів. Про це заявила прес-служба посольства Великобританії в Україні в Twitter.

"У День прав людини Великобританія продовжує закликати Російську Федерацію звільнити негайно всіх українських політичних в'язнів. Крим - це Україна", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, російська влада відмовилася передати політв'язня українця Валентина Виговського Україні за процедурою "напряму для відбування покарання на батьківщині".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко, що паралельно з організацією обміну заручниками з ДНР / ЛНР Україна працює над звільненням політв'язнів, яких утримують на території РФ.

"Ми паралельно працюємо над тим, щоб були хороші новини і для тих сімей політв'язнів, які перебувають в РФ. Немає поки тут якихось конкретних дат, але я хочу запевнити вас, що в поле зору, в центрі нашої уваги на всіх міжнародних майданчиках це питання піднімається ", - заявила Геращенко.