ua en ru

РФ буде виконувати домовленості після формування в Україні нового Кабміну

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв закликає дочекатися формування нового уряду України, перш ніж виконувати спільні домовленості між Москвою і Києвом.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв закликає дочекатися формування нового уряду України, перш ніж виконувати спільні домовленості між Москвою і Києвом. Так він прокоментував вказівку Президента Російської Фелераціі (РФ) Володимира Путіна про необхідність виконання всіх фінансових і енергетичних домовленостей.

"Розуміючи необхідність виконання всіх домовленостей, ми повинні робити це осмислено. А осмислено це можна робити тільки тоді, коли ми будемо розуміти, якою буде економічний курс нового уряду, хто буде там працювати і яких правил дотримуватися", - пояснив він.

Аналогічної точки зору дотримується і перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов. Він зазначив, що уряд готовий виконувати вказівку Президента в повному обсязі, проте вказав, що для виконання плану спільних з Україною заходів необхідно дочекатися формування нового уряду України.

"З вчорашнього дня ми живемо в нових умовах, коли прем'єр-міністр України пішов у відставку. Ми як і раніше робочі контакти з урядом України підтримуємо, однак розуміємо, що ситуація може змінитися", - пояснив він. За його словами, як тільки новий уряд буде сформовано, з ним будуть встановлені контакти і робота продовжиться.

Президент РФ погодився з доводами.

"Давайте дочекаємося формування уряду України. Але я вас прошу навіть у сьогоднішній ситуації контакт з колегами не втрачати", - попросив Путін.

Він нагадав, що у Росії і України, крім фінансових відносин і домовленостей в енергетиці, є й інші плани - а саме, кооперація в галузі промислового виробництва, літакобудування і суднобудування, в області атомної енергетики.

"Там цілий набір спільних кроків з розвитку нашої співпраці, і я виходжу з того, що уряд РФ навіть до формування повноцінного уряду України буде цю роботу з колегами проводити і далі", - уклав він.