ua en ru

РФ буде змушена узгоджувати з ЄС будь-який крок по економічній співпраці з Україною , - Глазьєв

Росія буде змушена узгоджувати з ЄС будь-який крок по економічній співпраці з Україною після підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це під час Ялтинської європейської стратегії заявив радник Президента РФ Сергій Глазьєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Давайте поговоримо про політику. Політика фігурує в угоді про асоціацію з ЄС, де говориться, що Україна делегує практично все своє суверенне регулювання в торгівлі, митниці, стандартах і регламентах, санітарно-ветеринарному контролі, держзакупівлях Брюсселю. Згідно з цією угодою Україна зобов'язується виконувати директиви ЄС, як ті, які є сьгодні, так і майбутні. Саме в цьому полягає політика. І тому Україна втрачає суверенітет в цій частині. І фактично ми тепер будемо змушені обговорювати питання торгівлі з Україною, обговорювати після узгодження з Європейською комісією, тому що між нами постане своєрідна рада асоціації, де половина голосів є в України, а інша в Європа. І будь-який крок по економічній співпраці ми узгоджуватимемо з ЄС", - зазначив Глазьєв.

Він також додав, що керівництво України не має права приймати рішення про підписання угоди про асоціацію без відповідного рішення Конституційного суду.

"Не має права уряд України приймати рішення, які суперечать Конституції України", - зазначив Глазьєв.