ua en ru

У РФ базові станції мобільного зв'язку хочуть використати ППО

У РФ базові станції мобільного зв'язку хочуть використати ППО Фото: Росія хоче використовувати базові станції мобільного зв'язку в ППО (macdigger.ru)

Передбачається, що при виявленні та ідентифікації мети система буде передавати дані по мережах GSM в Національний центр управління обороною

Базові станції операторів стільникового зв'язку стандарту GSM в Росії будуть використовуватися для виявлення безпілотних літальних апаратів, крилатих ракет і літаків малої авіації, повідомляє Macdigger.


"В основі мережі лежить безперервний обмін сигналами між встановленими на стільникових веж передавальними пристроями і ретрансляторами. В результаті утворюється стійке електромагнітне поле. Система, що припускає використання обладнання мобільних операторів, що дозволяє виявити літаючі об'єкти по зміні цього самого електромагнітного поля мережі", - описує видання роботу системи.

Передбачається, що при виявленні та ідентифікації мети система буде передавати дані по мережах GSM в Національний центр управління обороною або командні центри управління зенітно-ракетними комплексами Повітряно-космічних військ РФ.

Як додає видання, нова система не буде встановлюватися на базові станції GSM, термінали комплексу будуть знаходитися безпосередньо в пунктах управління системами ППО і ПРО

На даний момент в Росії працює більше 250 тис. базових станцій мобільного зв'язку.

Нагадаємо, оператори в РФ забили тривогу про будівництво телеком-мереж до ЧС-2018.