ua en ru

Результати виборів у Харкові не можуть бути оголошені до вердикту суду щодо фальсифікацій, - "Батьківщина"

Результати виборів у Харкові не можуть бути оголошені, поки суди не ухвалять рішення щодо фактів численних фальсифікацій, виявлених у ході виборів та підрахунку голосів. Про це йдеться у заяві партії «Батьківщина».

«Сьогодні наші харківські партійці виявили в сейфі керівництва однієї з виборчих комісій пачку невикористаних бюлетенів. Причому знахідку виявили вже після того, як дільнична комісія здала до міської виборчої комісії всі протоколи, використані та невикористані бюлетені, а також усі відповідні акти. На виявлених невикористаних бюлетенях тим не менше була проставлена печатка», - наголошується у заяві партії.

«Ми попереджали про те, що влада друкує сотні тисяч фальшивих бюлетенів. Тепер ми знайшли підтвердження того, що ці бюлетені готували саме для фальсифікації волевиявлення харків'ян. Ні для кого не є секретом, що різниця між основними конкурентами в Харкові мінімальна. Скільки ще таких невикористаних, але проштампованих бюлетенів лежить по сейфах на інших дільницях, можна лише здогадуватися», - йдеться в заяві.

Партія «Батьківщина» вимагає негайного порушення кримінальної справи за фактом виявлення зайвих бюлетенів, а також за іншими фактами фальсифікацій під час виборів у Харкові.

Представники кандидата у мери Харкова від «Батьківщини» Арсена Авакова уже подали відповідну скаргу до територіальної виборчої комісії і прокуратури, а також позов до Харківського адміністративного суду.