ua en ru

Результати виборів-2012: Попередні результати виборів можуть бути у вівторок - ЦВК

Попередні результати виборів по 100% округів в ЦВК можуть бути у вівторок, а в штабах політичних партій вже в понеділок. Про це повідомив член ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Остаточні попередні результати виборів можуть бути оприлюднені, якщо говорити про партійні списки і про мажоритарні округи, сподіваюся, що ми зможемо отримати 100% їх десь у вівторок, можливо початок дня середи", - зазначив Охендовський.

За його словами, до цього часу підрахунок голосів на всіх без винятку виборчих дільницях уже буде завершений. "Питання в тому, що система вибори за допомогою, якої ми отримуємо ці дані приймає тільки коректно оформлені протоколи дільничних виборчих комісій. Безумовно некоректно оформлені протоколи підлягають уточненню, саме з цим пов'язана ця затримка", - додав Охендовський.

Він також зазначив, що до того часу, коли ЦВК зможе отримати 100% попередніх результатів голосів, штаби політичних партій вже будуть знати, можливо вже вранці в понеділок остаточні результати підрахунку голосів.