ua en ru

Результатом євроінтеграції для України стане деіндустріалізація, - Медведчук

Світове лідерство, передові розробки, слава флагманів наукомісткої і високотехнологічної галузі української промисловості - тепер все це в минулому. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За його словами, така плата за вибраний рік тому не народом, а "майданними лідерами" курс на членство в ЄС і приєднання до ЗВТ з Європейським Союзом.

"Одним з перших наслідки нової євроінтеграційної політики відчуло АТ "Мотор Січ": у серпні через заборону поставок в Росію товарів подвійного призначення збитки підприємства, що спеціалізується на виробництві авіаційних двигунів і газотурбінних установок, склали 300 млн дол., - пише Медведчук, - У вересні з акціями протесту на вулиці вийшли співробітники заводу "Антонов". В жовтні практично на межі банкрутства опинився Харківський авіаційний завод".

Основною причиною політик називає розрив економічних зв'язків з РФ: у підприємств немає замовлень.

"Невже євроінтегратори не розуміли, що безальтернативний вибір західного вектора економічної інтеграції негативно позначиться на вітчизняній економіці?", - задає риторичне питання лідер "Українського вибору".

Як пише Медведчук, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС, розірвавши співпрацю з РФ, зруйнувавши багаторічні коопераційні зв'язки зі стратегічним партнером України, представники української влади залишили українських виробників наукомісткої продукції без майбутнього.