ua en ru

В результаті землетрусу на острові Кос загинули дві людини, більше 100 постраждали

В результаті землетрусу на острові Кос загинули дві людини, більше 100 постраждали Фото: землетрус

Пізніше був зареєстрований афтершок магнітудою 4,7

Щонайменше дві людини загинули на грецькому острові Кос в результаті землетрусу, що стався у п'ятницю в Егейському морі. Про це повідомило Agence France-Presse.

Як наголошується, в 1:31 за місцевим часом біля узбережжя Туреччини стався землетрус магнітудою 6,7. Епіцентр стихії знаходився в 10 км від міста-курорту Бодрум в турецькій провінції Мугла, а також в 16 км від острова Кос. Осередок підземних поштовхів залягав на глибині 10 км.

Повідомляється, то більше 100 людей постраждали в Греції в результаті потужного землетрусу. Велика частина постраждалих знаходиться на острові Кос. Представник виконавчої влади острова Гіоргос Халкідіос, заявив також про обвалення ряду старих будівель.

Крім того, пізніше був зареєстрований афтершок магнітудою 4,7. Епіцентр повторних поштовхів знаходився в 9 км від острова Кос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Японському морі на схід від узбережжя Північної Кореї (КНДР) стався землетрус магнітудою 5,9.

Згідно з повідомленням Геологічної служби США (USGS), епіцентр землетрусу знаходився в 176 км від населеного пункту Хомюл-чи в Північній Кореї.

За інформацією Reuters, у Пентагоні вже заявили, що землетрус з епіцентром в Японському морі не буd наслідком ядерних випробувань в КНДР.