ua en ru

У Японському морі зафіксовано землетрус магнітудою 5,9

У Японському морі зафіксовано землетрус магнітудою 5,9 Фото: землетрус (vycherpno.ck.ua)

У Пентагоні спростували зв'язок землетрусу з ядерними випробуваннями КНДР

У Японському морі на схід від узбережжя Північної Кореї (КНДР) стався землетрус магнітудою 5,9. Про це йдеться в повідомленні Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру.

"Землетрус стався увечері 12 липня о 3:48 за місцевим часом (19:48 за Києвом). Його епіцентр розташовувався на глибині 537 км", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням Геологічної служби США (USGS), епіцентр землетрусу був за 176 км від населеного пункту Хомюл-лі в Північній Кореї.

За інформацією Reuters, у Пентагоні вже заявили, що землетрус з епіцентром в Японському морі не був наслідком ядерних випробувань у КНДР.

Зі слів прес-секретаря оборонного відомства Джеймі Дейвіса, такі припущення спростовуються тим, на якій глибині і на якій відстані від узбережжя КНДР були підземні поштовхи.

Сейсмолог Джулі Даттон повідомила агентству, що підземні поштовхи такої сили в цьому районі – досить рідкісне явище, проте також висловила сумніви в тому, що землетрус стало наслідком ядерних випробувань у КНДР.

Нагадаємо, 4 липня Північна Корея вперше заявила, що успішно випробувала міжконтинентальну балістичну ракету (МБР), яка потенційно може досягти материкової частини США.