ua en ru

В результаті землетрусу в Індонезії загинули 1558 осіб

В результаті землетрусу в Індонезії загинули 1558 осіб Фото: наслідки землетрусу і цунамі в Індонезії (twitter.com/UkrZaKordonom)

Припускають, що понад 150 людей ще залишаються під завалами

В Індонезії в результаті серії землетрусів з подальшим цунамі і виверженням вулкана за останніми даними загинули щонайменше 1558 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення індонезійського Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих у четвер, 4 жовтня, в Twitter.

Згідно з останніми даними, в результаті стихійного лиха постраждали понад 2549 людей, 113 пропали без вісті та передбачається, що понад 150 людей залишаються під завалами.

Нагадаємо, 28 вересня 2018 року в Індонезії стався землетрус, магнітуда якого становила 7,5. На острові Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів і інших будівель.

ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі та землетрусу. Глава ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявляв, що уряд Індонезії вже має досвід і гарне оснащення для боротьби з наслідками стихійних лих.