ua en ru

Внаслідок вибухів у Сватове поранені 8 осіб

Внаслідок вибухів у Сватове поранені 8 осіб Фото: Зорян Шкіряк

Правоохоронці відпрацьовують кілька версій події

У результаті вибухів на складі боєприпасів в Сватове (Луганська область) поранено вісім осіб. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, повідомляє "112 Україна".

Як повідомляється, на місці інциденту продовжують працювати три пожежні танки Міністерства оборони України, підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) організували підвезення води для заправки танків. Крім того, триває очищення території від вибухонебезпечних предметів.

Також повідомляється, що за словами Шкіряка, правоохоронці відпрацьовують кілька версій події.

"Я вважав би, що треба утриматися від констатації конкретики, оскільки реально можна буде говорити про версії, про основні речі після того, як на місці трагедії, на місці виникнення пожежі, на території складу працюватимуть слідчо-оперативні групи і комісія, яка з'ясує всі можливі варіанти", - сказав Шкіряк, додавши, що на даний момент відпрацьовано 13 з 15 секторів. У зв'язку з настанням темряви подальші роботи продовжаться завтра.

"Сьогодні сил і засобів МВС, ДСНС, Міноборони, СБУ, МОЗ достатньо для того, щоб адекватно реагувати на всі виклики, і, звичайно, вся допомога, яка необхідна людям в епіцентрі цієї події і в самому Сватове, надається, і робиться все можливе для ліквідації", - заявив Шкіряк.

Відзначимо, прес-секретар УМВС України в Луганській області Тетяна Погукай повідомляла, що в результаті вибухів на складі під Сватове загинуло 2 людини, 5 поранені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак назвав диверсію причиною пожежі і вибухів на складі боєприпасів в Сватове Луганської області.