ua en ru

В результаті пожежі на нафтобазі під Києвом ніхто не постраждав, - ДСНС

В результаті пожежі на нафтобазі під Києвом ніхто не постраждав, - ДСНС Фото: пожежа на нафтобазі під Києвом

Зараз залишається два вогнища горіння

В результаті нового пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом ніхто не постраждав. Про це повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін, передає прес-служба відомства.

"Через статистичного розряду сталося самозаймання пального, також вогонь перекинувся на землю, де є розлив дизеля. Тому ми зараз маємо два вогнища горіння, один з них це ємність 900 куб. м. і одне вогнище на землі", - зазначив Чечоткін.

Він повідомив, що той осередок, який знаходиться на землі, буде найближчим часом згашена. Зараз ведеться спостереження і, як тільки знизиться до безпечного рівня загроза повторних вибухів, пожежні приступили до гасіння.

За словами керівника служби, внаслідок цього самозаймання ніхто не постраждав. Ситуація цілком контрольована, загрози поширення на територію нафтобази KLO так і на військову частину відсутня.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15. Вранці, 13 червня, ДСНС повідомила, що пожежу на нафтобазі вже загасили. Однак у 11:50 13 червня сталася розгерметизація ємності 900 куб. м, в результаті чого стався витік пального, яке спалахнуло і спричинило за собою горіння ще одного резервуара об'ємом 900 куб. м.