ua en ru

У ДСНС розповіли, чому відновився пожежа на нафтобазі під Києвом

У ДСНС розповіли, чому відновився пожежа на нафтобазі під Києвом Фото: пожежа не нафтобазі під Києвом

Пожежа відновився близько 12:00

У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) розповіли, чому відновився пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

"В 11:50 13 червня сталася розгерметизація ємності 900 куб. м, в результаті чого стався витік палива з подальшим горінням і факельне горіння розташованого поруч резервуара об'ємом 900 куб. м", - йдеться в повідомленні.

На даний момент рятувальниками проводиться інтенсивне охолодження лафетними стволами 1-го резервуара з пальним і засипка піском місць розливу нафтопродуктів.

До гасіння пожежі задіяні 24 людини і 4 автоцистерни

Також в ДСНС повідомили, що здійснювалася перекачування дизельного палива з нафтобази БРСМ в нафтобазу KLO, станом на 12:00 було перекачано 800 куб. м.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Сьогодні вранці ДСНС повідомила, що горіння на нафтобазі вже не спостерігається. Однак вдень очевидці повідомили про те, що з боку нафтобази видно дим, який посилюється.