ua en ru

Теракт в Барселоні: серед загиблих і поранених є громадяни 24 країн

Теракт в Барселоні: серед загиблих і поранених є громадяни 24 країн Фото: теракт в Барселоні (twitter.comboppinmule)

Серед постраждалих в результаті барселонського теракту є, зокрема, громадяни Франції, Німеччини та Іспанії

Громадяни 24 країн загинули або отримали поранення в результаті теракту в Барселоні. Про це повідомляє BBC.

Серед постраждалих є, зокрема, громадяни Франції, Німеччини, Іспанії, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії та Алжиру.

При цьому у французькому Міністерстві закордонних справ заявили, що в результаті теракту 26 французів отримали травми, 11 з них перебувають у важкому стані.

У Бельгії, в свою чергу, підтвердили смерть одного свого громадянина.

Нагадаємо, раніше терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяло на себе відповідальність за наїзд фургона на натовп в центрі Барселони (Іспанія).

Як відомо, в четвер увечері в Барселоні на набережній Рамбла-де-Каналет фургон в'їхав у натовп людей. Поліція кваліфікувала подію як теракт. В результаті теракту загинули 13 осіб, ще близько 100 постраждали. Іспанська поліція раніше затримала двох підозрюваних в зв'язку з терористичним актом, однак їх імена не уточнюються. Пізніше стало відомо про ще одного затриманого.

Серед загиблих і постраждалих в результаті теракту в Барселоні громадян України немає, повідомили в Департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України.