ua en ru

У результаті стрільби в Дніпрі загинули учасники АТО

У результаті стрільби в Дніпрі загинули учасники АТО Фото: стрілянина в Дніпрі (informator.dp.ua)

Тяжко поранено адвоката постраждалих у сутичках 9 травня ветеранів АТО

В результаті перестрілки в Дніпрі ввечері в понеділок, 24 липня, загинули двоє учасників антитерористичної операції на Донбасі та був важко поранений адвокат, захисник постраждалих у зіткненнях 9 травня ветеранів АТО Едмонд Саакян. Про це повідомляє місцеве видання "Дніпроград".

Зі слів лікарів, після хірургічного втручання стан Саакяна стабілізовано, його життю ніщо не загрожує.

Численні поранення отримав і ветеран АТО Олексій Вагнер, який служив разом з Саакяном у 20 окремому батальйоні 93 мотопіхотної бригади та постраждав під час нападу "тітушок" 9 травня.

Зі слів відповідального по лікарні імені Мечникова Ярослава Медведика, Вагнера привезли в дуже тяжкому стані, з великою крововтратою, він помер під час надання йому медичну допомогу.

Чоловік, який під час стрілянини загинув на місці від кульового поранення в голову, за неперевіреними даними, - колишній боєць 11 батальйону 59 бригади на позивний "Щука".

Зазначається, що стрільці зникли з місця скоєння злочину на автомобілі "Тойота" білого кольору. На ньому ж один з нападників приїхав до лікарні Мечникова за медичною допомогою, де і був затриманий.

Свідки повідомили, що поранений в живіт Саакян та Вагнер встигли зробити кілька пострілів у відповідь і поранити чотирьох нападників.

З метою розшуку та затримання решти нападників у Дніпропетровській області запроваджено оперативний план "Сирена".

Зараз біля палати інтенсивної хірургії лікарні імені Мечникова, куди доставили Саакяна, чергують його товариші по АТО.

Нагадаємо, 24 липня у Дніпрі в результаті стрілянини біля ресторану на проспекті Гагаріна на місці загинула одна людина, ще п'ятеро були доставлені в лікарню, де один з них пізніше помер.