ua en ru

В результаті заворушень в Курдистані загинули три людини

В результаті заворушень в Курдистані загинули три людини Фото: заворушення в Курдистані

В Іракському Курдистані загинули три людини

У місті Келларе двоє померли від вогнепальних поранень, ще один згорів живцем після того, як демонстранти підпалили офіс Демократичної партії Курдистану. Про це повідомляє агентство Reuters.

За інформацією агентства, двоє протестувальників померли від вогнепальних поранень в місті Келларе, ще один згорів живцем після того, як демонстранти підпалили офіс Демократичної партії Курдистану. Протести в країні тривають вже протягом трьох днів. Демонстранти вимагають відставки президента регіону Масуда Барзані.

Барзані залишається президентом Іракського Курдистану вже 10 років. Він був вперше обраний на цей пост у червні 2005 року терміном на 4 роки. Потім, в червні 2009 року, його переобрали ще на 4 роки. Однак у момент закінчення другого президентського терміну Іракський Курдистан вже брав активну участь у боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламську державу".

У зв'язку з розпочатими бойовими діями дві найбільші курдські партії - Демократична партія Курдистану та Патріотичний союз Курдистану, домовилися продовжити повноваження Барзані ще на два роки - до 19 серпня 2015 року.

Нагадаємо, ІГ взяла на себе відповідальність за вибух бомби на півдні Іраку.