ua en ru

В результаті авіаударів міжнародного альянсу в Сирії загинув 21 мирний житель

В результаті авіаударів міжнародного альянсу в Сирії загинув 21 мирний житель Фото: авіаудар

Альянс на чолі з США завдав авіаударів у місті Ракка

В результаті авіаударів міжнародного альянсу на чолі із Сполученими Штатами Америки в місті Ракка, Сирія, загинув 21 мирний житель. Про це повідомляє DW, посилаючись на інформацію Сирійської наглядової ради з прав людини.

"Правозахисники звинуватили альянс на чолі з США в повітряних ударах, що призвели до жертв серед місцевих мешканців", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, населення намагалось покинути сирійське місто водним шляхом по річці Євфрат напередодні масштабного наступу на бойовиків "Ісламського держави". Близько 200 тисяч людей вже покинули місто перед наступом.

Так, в результаті авіаударів коаліції 21 мирний житель загинув в сирійській Ракка, де в даний момент знаходиться самопроголошена столиця ІДІЛ.

Правозахисники звинувачують союзні сили у тому, що в останні місяці число випадкових жертв серед мирного населення різко зросла, пов'язуючи це з більш радикальною політикою президента США Дональда Трампа з ісламістами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в штабі коаліції на чолі з США по боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" спростували повідомлення про початок військової операції звільнення сирійської Ракки.