ua en ru

В результаті авіанальоту в східній Сирії загинули 23 людини

В результаті авіанальоту в східній Сирії загинули 23 людини Фото: Сирія

В авіанальоті підозрюють літаки коаліції

Авіаудари, які вчинили імовірно літаки очолюваної США коаліції, вбили щонайменше 23 людини у двох частинах східної сирійській провінції Дейр аль-Зор в понеділок. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на War monitor.

"Не було ніяких негайних коментарів від коаліції з приводу спроб уникнути смертей серед цивільного населення у своїх кампаніях з бомбардуваннями ісламських бойовиків в Сирії і сусідньому Іраку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, реактивні літаки, які, як вважають, належать міжнародній коаліції, обстріляли місто аль-Букамал на півдні провінції недалеко від іракського кордону, убивши трьох бойовиків і 13 цивільних осіб, включаючи дітей. Спостерігачі повідомили, що повітряні удари також вбили 7 цивільних осіб в місті аль-Хусейния, розташованому на північ вздовж річки Євфрат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп і президент Турецької республіки Реджеп Тайїп Ердоган провели телефонну розмову, під час якого заявили про необхідність притягти до відповідальності президента Сирії Башара Асада за хімічну атаку в Ідлібі.