ua en ru

В результаті "акустичної атаки" на Кубі постраждали 16 дипломатів США, - Держдеп

В результаті "акустичної атаки" на Кубі постраждали 16 дипломатів США, - Держдеп Фото: Хізер Нойєрт (Depatment of state)

У Сполучених Штатах триває розслідування виникнення проблем зі слухом у працівників посольства на Кубі в кінці 2016 року

Щонайменше 16 працівників посольства США на Кубі постраждали від "акустичної атаки" наприкінці минулого року, джерело якої досі не встановлене. Про це повідомила на брифінгу прес-секретар Держдепартаменту Хізер Нойєрт, передає BBC.

"Ми тільки зараз отримали підтвердження кількості американців, які постраждали в результаті цього інциденту. Ми можемо підтвердити, що принаймні у 16 службовців проявилися ті чи інші симптоми", - зазначила Нойерт.

Вона повідомила, що постраждалі отримали медичну допомогу у США та на Кубі.

"Ми дуже серйозно ставимося до цієї ситуації", - додала представник Держдепу..

Зі слів Нойєрт, поки уряд США не покладає ні на кого відповідальності за цей випадок, розслідування інциденту триває.

Як повідомляла Associated Press, втрата слуху дипломатів могла бути пов'язана зі звуковими пристроями, які випромінюють нечутні звукові хвилі, які можуть викликати глухоту.

Нагадаємо, Державний департамент США звинуватив владу Куби в "акустичних атаках" на американських дипломатів, у результаті яких деякі з них мають проблеми зі слухом.