ua en ru

Держдеп звинуватив кубинську владу в "акустичних атаках" на дипломатів США

Держдеп звинуватив кубинську владу в "акустичних атаках" на дипломатів США Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

За версією США, дипломати в Гавані мають проблеми зі слухом саме в результаті "акустичних атак"

Державний департамент США звинувачує владу Куби в "акустичних атаках" на американських дипломатів, в результаті чого деякі з них мають проблеми зі слухом, передає CNN.

На думку Держдепу США, в результаті використання спеціального акустичного обладнання з кінця 2016 року ряд співробітників посольства США в Гавані зіткнулися з проблемами зі слухом.

"Ми спробували з'ясувати у кубинців, що відбувається. Однак, вони наполягають на тому, що не знають, в чому справа", - повідомили в Держдепі.

Крім того CNN повідомляє, що протягом багатьох років дипломати США піддавалися ворожим атакам з боку влади Куби. Зокрема, мова йде про пошкодження власності та майна співробітників посольства.

"Ми вважаємо, що повинні нагадати владі Куби про їхню відповідальність також відповідно до Віденської конвенції", - додали в Держдепі.

У той же час влада Куби заперечує причетність до проявів агресії у відношенні американських дипломатів та членів їхніх сімей.

Нагадаємо, в червні президент США Дональд Трамп заявив про скасування досягнутих Обамою угод з Кубою.

"Я повністю скасовую односторонню угоду колишньої адміністрації з Кубою. Ця жахлива угода сіє насильство і нестабільність в регіоні", - заявив Трамп.