ua en ru

За результатами наради прокурорів Луценко звільнив сім підлеглих

За результатами наради прокурорів Луценко звільнив сім підлеглих Фото: Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Стосовно чотирьох прокурорів матеріали знаходяться на розгляді в Раді прокурорів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в п'ятницю, 21 липня 2017 року, починаючи нараду з прокурорами Сумської, Харківської, Полтавської, Запорізької, Луганської, Донецької та Дніпропетровської областей повідомив про результати попередньої наради в м. Житомир. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"За результатами наради Радою прокурорів України направлено сім матеріалів про звільнення з адміністративних посад двох заступників прокурорів областей і п'яти місцевих прокурорів прокуратур", - йдеться в повідомленні.

Також були розглянуті три матеріала і надано рекомендації про звільнення першого заступника прокурора Житомирської області, заступника прокурора Автономної республіки Крим, керівника Київської місцевої прокуратури №2.

"Вчора я підписав відповідні накази про звільнення", - зазначив Генеральний прокурор і додав, що стосовно чотирьох керівників місцевих прокуратур матеріали знаходяться на розгляді в Раді прокурорів.

За словами Луценка, прокурорами Хмельницької та Черкаської областей для вирішення питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності передано ще п'ять матеріалів стосовно керівника Кам'янець-Подільської місцевої прокуратури, заступника Черкаської місцевої прокуратури, начальника Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури, начальника Монастирищенського відділу Уманської місцевої прокуратури і прокурора Корсунь-Шевченківського відділу Звенигородської місцевої прокуратури

"Наші наради зазвичай не мають на меті якісь каральні заходи, але вони є дієвим методом змін порядків в прокуратурі", - сказав Генпрокурор.

Водночас Юрій Луценко зауважив, що за результатами сьогоднішньої наради також будуть вжиті відповідні заходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Національному агентстві з питань запобігання корупції затвердили результати перевірки декларацій 4 чиновників, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2016 року.