ua en ru

Держприкордонслужба в 2015 не пропустила в Україну понад 30 тис. іноземців

Держприкордонслужба в 2015 не пропустила в Україну понад 30 тис. іноземців Фото: Держприкордонслужба

Основними причинами відмов у пропуску були непідтвердження іноземцями мети запланованого перебування в Україні

За результатами проведеного аналізу в 2015 році процедуру контролю другої лінії прикордонники застосовували до 125 тисяч іноземців та осіб без громадянства. Як результат, в Україну не пропущено більше 30 тисяч осіб іноземців, йдеться у повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

Зазначається, що основними причинами відмов у пропуску були непідтвердження іноземцями мети запланованого перебування в Україні, виявлення підроблених чи недійсних документів тощо.

"Більшість непропущених іноземців є потенційними незаконними мігрантами, які використовують Україну переважно як транзитну державу. Їх основні наміри - потрапити в Україну, де вони певний час концентруються, а вже згодом прикордонники затримують мігрантів безпосередньо на державному кордоні при спробі потрапити до країн Західної Європи поза пунктами пропуску", - йдеться у повідомленні.

Всього у 2015 році на ділянках західного кордону за спробу порушення державного кордону було затримано майже 1 650 нелегальних мігрантів, переважна більшість яких є вихідцями з Афганістану, Сирії, Іраку, Пакистану та Шрі-Ланки.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВРУ) підтримала негайне виконання постанови суду щодо примусового видворення іноземців.