ua en ru

За результатами виборів у Раду в штабі БПП може пройти "чистка"

За результатами виборів у Раду в штабі БПП може пройти "чистка" Фото: Сергій Березенко

Це станеться, якщо виявиться, що ставка на самовисуванців не спрацювала

Якщо за підсумками проміжних виборів до Верховної Ради виявиться, що ставка на самовисуванців не спрацювала, це може спричинити "чистку" в керівництві штабу "Блоку Петра Порошенка". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Довибори в Раду: репетиція війни Порошенко і Тимошенко".

зокрема, якщо на довиборах у Дніпрі, Чернігові та Полтаві переможуть самовисуванці, яких зробили ставку у штабі БПП, вони поповнять в парламенті резерв позафракційних депутатів. Ними при необхідності "приростет" БПП, як це було під час формування нової коаліції, і, швидше за все, вони будуть підтримувати ключові для президента Петра Порошенка голосування в Раді.

Зараз, згідно з даними ЦВК, в 27 окрузі (Дніпро), поки що перемагає Тетяна Ричкова, у 206 окрузі (Чернігів) лідирує Максим Микитась. Їх обох підтримують в БПП.


У свою чергу у 114 окрузі (Луганська область) лідирує кандидат від партії "Наш край" Сергій Шахов. Цю політсилу пов'язують з першим заступником глави Адміністрації президента Віталієм Ковальчуком.

У 151 окрузі політсила президента розраховувала на самовисуванця Олексія Рябоконя, який користувався підтримкою БПП, але, схоже, що він вибув із боротьби за перемогу.

Однак поки складно бути впевненим в тому, що ставка на самовыдвихенцев спрацює. І якщо цього не відбудеться, може послідувати "чистка" в керівництві штабу БПП. Нагадаємо, зараз його очолює друг і бізнес-партнер президента Ігор Кононенко і його "молодший помічник" нардеп від БПП Сергій Березенко.

"Сергій вів цю кампанію незважаючи на милиці, постійно пропонував додати івентів - то концертик, то ще щось, але з такими бюджетами, як у нього, можна ще стільки ж депутатів у Раду заводити. Йому ще після виборів у Чернігові сказали, що ніколи ніщо не коштувало так дорого Петру Порошенку як кожен голос виборця Березенко", - розповідає один із технологів команди президента.

Але все ж, незважаючи на витрати, компанію з довиборів знову довірили Березенко.

Нагадаємо, РБК-Україна слідкує за підрахунком голосів Центральною виборчою комісією.