ua en ru

За результатами аудиту КМДА порушено 65 кримінальних справ

За результатами аудиту КМДА порушено 65 кримінальних справ Фото: прес-служба КМДА

Кличко розповів про передачу правоохоронцям десятків кілограмів паперів

У Києві за результатами аудиту всіх структурних підрозділів і комунальних підприємств Київської міської держадміністрації порушено 65 кримінальних справ з викритих фінансових порушень. Про це сьогодні заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання антикорупційного ради при міському голові, повідомили у прес-службі КМДА.

"Досі було чимало тих, хто вважав, що боротьба з корупцією їх не торкнеться. Деякі говорили, що антикорупційна рада не стане дієвим органом - стала; говорили, що ми ніколи не відкриємо всі витрати і надходження до бюджету - відкрили; говорили, що моя вимога написати заяву на звільнення Вавриша (заступника директора департаменту - начальника служби містобудівного кадастру департаменту містобудування та архітектури КМДА, - ред.) залишиться на словах. Вавриш звільнений. Ми крок за кроком знищуємо і будемо продовжувати знищувати корупцію ", - зазначив Кличко.

Мер Києва поінформував учасників засідання, що затвердив план окремих заходів КМДА щодо запобігання та зменшення ризиків корупції. Таким чином, всі пропозиції, затверджені антикорупційним радою в рамках розробки антикорупційної програми, введені в дію.

Також повідомляється, що з кожному пункту визначено відповідального і терміни виконання. "Думаю, що не всі, у тому числі і серед чиновників КМДА, розуміють усю глибину змін, яка закладена в цьому рішенні, але скоро всі почнуть відчувати це на собі", - зазначив столичний мер.

За його словами, на засіданнях робочих груп вже розглянуті процедури щодо системи роботи комунальних театрів, розпочалася робота з виявлення системи корупції у школах. При цьому за результатами перевірок звільнено 5 керівників навчальних закладів.

"За результатами аудиту ми передали правоохоронцям десятки кілограмів паперів. На сьогодні порушено 65 кримінальних справ. Три з них передано до суду. Оголошено 12 підозр. І ми вимагаємо розслідування кожного факту зловживань і покарання винних", - наголосив Кличко.

При цьому, як зазначили у прес-службі КМДА, 25 вересня в Києві відбудеться антикорупційна конференція за участю правоохоронців, прокурорів і експертів.

Нагадаємо, внутрішній аудит КМДА за рік виявив фінансових порушень на 578 млн грн.