ua en ru

Резніков сподівається, що новий уряд Німеччини розблокує поставку зброї Україні

Резніков сподівається, що новий уряд Німеччини розблокує поставку зброї Україні Фото: міністр оборони України Олексій Резніков (facebook.com/reznikovoleksii)

Німеччина виступала проти поставки озброєння Україні через НАТО. Міністр оборони Олексій Резніков сподівається, що новий уряд країни змінить свою позицію щодо цього.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг Резнікова.

"У мене є надії на новий уряд Німеччини... Щодо її зобов'язань, як члена НАТО. Був випадок, що саме Німеччина блокувала придбання Україною через НАТО антидронових рушниць. Вони запросили право вето і долучили до цього Голландію, як я прочитав в Bild", - заявив Резніков.

За словами Резнікова, поведінка Німеччини не була справедливою, оскільки Україна розраховувала на поставку не летальної зброї для власного захисту. Водночас міністр сподівається, що новий уряд перегляне позицію попереднього й буде більш справедливим й чесним щодо країни.

"Я вважаю, що це не справедливо, що вони блокують нашу можливість захищатися не летальною зброєю. Це була позиція попереднього керівництва Німеччини... Я маю надію, що новий уряд Німеччини змінить цю позицію і буде справедливим та чесним щодо допомоги з нашим захистом", - відзначив міністр оборони.