ua en ru

Резніченко: Дніпро та Запоріжжя вперше з'єднані автодорогою європейського рівня

Резніченко: Дніпро та Запоріжжя вперше з'єднані автодорогою європейського рівня Фото: Петро Порошенко і Валентин Резніченко на трасі Н-08 (прес-служба Резніченка)

Резніченко оприлюднив відео нової дороги

Дніпро та Запоріжжя вперше з'єднані автодорогою європейського рівня. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, передає його прес-служба.

"Це не Європа і не Америка. Ласкаво просимо проїхатися по трасі Дніпро-Запоріжжя – відтепер дорога відповідає європейським стандартам. Перший в історії капремонт цієї автомагістралі національного значення – на стадії завершення. Дорога вже з добротним покриттям. Вже нанесена розмітка. Зараз ставлять відбійники", - повідомив Резніченко.

Трасу державного значення Н-08 побудували в 1980-х роках. За ці роки вона прийшла в непридатність і жодного разу не піддавалася капітальному ремонту, хоча щодня по ній пересувалися близько 12 тисяч автомобілів на добу.

Резніченко: Дніпро та Запоріжжя вперше з'єднані автодорогою європейського рівня
Резніченко: Дніпро та Запоріжжя вперше з'єднані автодорогою європейського рівня
Резніченко: Дніпро та Запоріжжя вперше з'єднані автодорогою європейського рівня

Дніпропетровська облдержадміністрація спільно з Укравтодором почала ремонт траси до межі з Запорізькою областю у 2017 році, і зараз близько 40 км магістралі в обидві сторони вже з якісним покриттям, що відповідає європейським стандартам.

У своєму Facebook Резніченко оприлюднив відео нової дороги і повідомив, що товщина покриття на дорозі становить 17 сантиметрів (12 сантиметрів – вирівнюючий шар, 5 сантиметрів - щебенево-мастичний асфальтобетон). Вже нанесена розмітка, зараз йде установка колесовідбійного бруса.

Траса Дніпро – Запоріжжя

Траса Дніпро – Запоріжжя. Товщина покриття – 17 сантиметрів (12 сантиметрів – вирівнюючий шар, 5 сантиметрів - Щебенево-мастичний асфальтобетон). Від початку капітального ремонту до його завершення пройшов рівно рік. Вперше за роки незалежності країни два обласних центри Дніпро і Запоріжжя з'єднала ідеально рівна траса європейського рівня. Розмітка нанесена. Йде установка колесоотбойного бруса. #Команда_Порошенко #Днепропетровская_Область

Опубліковано Валентин Резніченко Середа, 29 серпня 2018 р.

Від початку капітального ремонту до його завершення пройшов рівно рік.

Вперше за роки Незалежності країни два обласних центри Дніпро і Запоріжжя з'єднала ідеально рівна траса європейського рівня, впевнений Резніченко.

Крім того, на окружній дорозі в бік Запоріжжя побудований і введений в експлуатацію міст. Раніше виїзд з Дніпра в цьому напрямку пролягав через технологічну дорогу в поле.

"Капремонт доріг в межах населених пунктів, так само як і автомагістралей національного значення, – одне з головних завдань, поставлених президентом Петром Порошенка перед Дніпропетровської ОДА. Другий рік поспіль, кілометр за кілометром, у Дніпропетровській області наводяться в порядок траси в запорізькому, донецькому, полтавському та криворізькому напрямках", – зазначив Резніченко.

Всього Дніпропетровська ОДА реалізує близько 350 інфраструктурних проектів: йде ремонт і будівництво доріг, дитячих садків, шкіл, лікарень, водоводів. Загальний бюджет області на ці проекти склав рекордні 3 млрд гривень.