ua en ru

Режим тиші спровокував зростання "чорного ринку" зброї на окупованому Донбасі

Режим тиші спровокував зростання "чорного ринку" зброї на окупованому Донбасі Фото: військові РФ на Донбасі

Зброю вивозять до РФ на продаж

Режим тиші спровокував зростання "чорного ринку" зброї на окупованому Донбасі. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

"Відсутність належного контролю за обігом боєприпасів та встановлення відносного режиму тиші, що значно знижує потреби передових підрозділів у боєприпасах, призвели до зростання обсягів незаконного списання набоїв з метою їх збуту на чорному ринку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 12 вересня, на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, співробітниками ФСБ РФ затримано військовослужбовця 7 окремої мотострілецької бригади 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, який направлявся до Росії у відпустку з трьома ящиками набоїв до автомату АК-74.

"Оперативна перевірка складу тимчасового зберігання боєприпасів 7 омсбр, обладнаного на території виправної колонії №22 (н.п.Комісарівка) виявила: нестачу семи ящиків з 5,45-мм набоями до автомату АК-74; наявність значної кількості мінометних мін, що проходять по обліку служби ракетно-артилерійського озброєння бригади, як видані для бойового застосування та списані: 200 ящиків мін калібру 120-мм та 20 ящиків мін калібру 82-мм", - йдеться у повідомленні.

Обстановка в районі проведення АТО та навколо України станом на 13 вересня На тимчасово окупованих територіях сходу Ук...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 13 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі за минулу добу загинули 2 російських військових, ще 4 поранено.