ua en ru

Режим тиші на Донбасі триватиме до 31 серпня, - Сайдик

Режим тиші на Донбасі триватиме до 31 серпня, - Сайдик Фото: ОБСЄ підтримала рішення про введення режиму тиші до кінця літа (flickr.com/osce)

Так зване "хлібне перемир'я" триватиме до кінця літа

Режим тиші на Донбасі, який погодила тристороння контактна група, триватиме до 31 серпня 2017 року. Про це на брифінгу повідомив спецпредставник ОБСЄ в контактній групі з Донбасу Мартін Сайдик, передає БЕЛТА.

"Учасники робочої групи з безпеки виступили з пропозицією так званого "хлібного перемир'я". Це встановлення режиму повного припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення на період збору врожаю - з 24 червня по 31 серпня. Ініціатива, звісно ж, отримала підтримку на рівні тристоронньої контактної групи. Учасники зобов'язалися донести її до свого політичного керівництва", - заявив Сайдик.

Крім того, він назвав неприпустимим напад на персонал місії ОБСЄ в окупованій Ясинуватій Донецької області.

"Очевидно, що всі сторони несуть відповідальність за безпеку та свободу пересування співробітників місії. Вони повинні не тільки оперативно приймати заходи по реагуванню, але і підтвердити свою прихильність до даного принципу на вищому політичному рівні", - додав Сайдик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група погодила режим тиші на Донбасі з 24 червня.