ua en ru

Режим тиші на Донбасі "більш або менш зберігається", - Жебрівський

Режим тиші на Донбасі "більш або менш зберігається", - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський розповів про план розвитку Донецької області

Режим тиші зберігається, але бойовики продовжують вести провокаційні обстріли

Режим тиші на Донбасі "більш або менш зберігається". Про це заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогодні моєю командою був запропонований наступний режим: "Там, де Україна, там сучасно, там гарно, там у правовому полі. Там, де ДНР, там чорна яма і все інше". Цей план ми реалізуємо і по інфраструктурним проектам, і ми почали відкриття центрів надання адміністративних послуг в Маріуполі і багато інших речей. Для того, щоб люди, які приїжджають, а у нас зареєстровано понад 700 тис. переселенців, щоб вони порівнювали, щоб вони бачили, щоб вони розуміли, що треба повертатися в лоно єдиної української держави", - каже Жебрівський.


Крім того, він зазначив, що режим тиші зберігається, але бойовики продовжують вести провокаційні обстріли з метою викликати вогонь у відповідь, щоб таким чином скомпрометувати українську сторону.

"Більш або менш зберігається...Поки що набагато краще, ніж було до цього", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулу добу, 1 вересня 2016 року, штаб антитерористичної операції на Донбасі зафіксував порушення режиму тиші з боку проросійських бойовиків.