ua en ru

Режим припинення вогню в районі Дебальцеве триватиме до 7 лютого, - штаб АТО

Режим припинення вогню в районі Дебальцеве триватиме до 7 лютого, - штаб АТО

Режим припинення вогню в районі н. п. Дебальцеве триватиме до суботи, 7 лютого. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Вчора ввечері спільним центром контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін досягнута домовленість про припинення вогню 6-7 лютого в районі міста Дебальцеве (з 10.00 до 14.00). І на ділянках доріг Дебальцеве-Вуглегірськ та Дебальцеве-Артемівськ (з 8.00 до 10.00 та з 14.00 до 17.00). Основна мета домовленостей - евакуація місцевих жителів Дебальцеве в місто Артемівськ та Вуглегірськ", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, за станом на 15:00 продовжують обстріли позицій українських військ уздовж лінії розмежування. Самим напруженим залишається дебальцевское напрямок, де з ранку бойовики обстріляли з мінометів, гранатометів і артилерії н. п. Троїцьке, Рідкодуб, Дебальцеве, Санжаровку, Міус і Чорнухине.

Крім того, під вогонь реактивних систем залпового вогню потрапили Нова Григорівка і Попасна.

Також відзначається активізація бойовиків на луганському напрямку, де 4 рази був обстріляний Кримське селище, Новотошковское і Щастя.

На маріупольському напрямку було відносно спокійно. На донецькому обстрілу піддалися Невельское, Піски, Красногорівка та Водяне.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо про створення "зеленого коридору" для евакуації людей з Дебальцевого.

Зазначимо, з "гарячих точок" Донецької області за 9 днів евакуювали близько 5 тис. осіб.