ua en ru

Резерв Аграрного фонду складає 2 млн тонн зерна, - Присяжнюк

На сьогоднішній день резерв Аграрного фонду складає 2 млн тонн зерна. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив міністр аграрної політики продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звертаю вашу увагу, що на сьогоднішній день аграрний фонд має в своєму резерві 2 млн тонн зерна", - сказав міністр.
Крім того, він зазначив, що "якість ранньої групи зернових надзвичайно високе", а значить більш 80% врожаю - це продовольча група.

Коментуючи той факт, що сьогодні деякі сільгоспвиробники занижують валовий збір зернових Присяжнюк зазначив, що зерно при цьому все одно залишається в державі, проте Мінагрополітики на щотижневих селекторних нарадах з аграріями акцентує їх увагу на те, щоб регіони не заважали вільної торгівлі якраз сільськогосподарської продукції " тому що це дасть можливість динамічно нарощувати, прискорити залучення інвестицій ".

"Сьогодні нас турбує більше питання, ... на превеликий жаль є рідкісні випадки, коли зерно продають за готівку і за досить низькою ціною", - сказав Присяжнюк, додавши, що Мінагрополітики подає інформацію фермерам, щоб вони дотримувалися гідної ціни на їх урожай.