ua en ru

Рейтингове агентство "Експерт-Рейтинг" відкликало (pi)-рейтинг надійності "Дельта Банку".

Рейтингове агентство "Експерт-Рейтинг" відклакало (pi)-рейтинг надійності "Дельта Банку" (Україна). Про це повідомляє прес-служба агентства.
У березні 2010 р. за підсумками аналізу даних роботи банків за 2009 р. "Дельта Банку" було присвоєно (pi)-рейтинг рівня В + за шкалою рейтингового агентства. Даний рейтинг означає хороший рівень надійності.
Наприкінці березня 2010 р. аналітична служба РА "Експерт-Рейтинг" звернула увагу на інформацію, пов'язану з відмовою "Дельта Банку" повернути депозит провідної української страхової компанії НАСК "Оранта" у сумі 130 млн грн. Вивчивши обставини справи і звернувшись із запитом в НБУ, аналітична служба РА "Експерт-Рейтинг" прийшла до висновку, що факт неповернення депозиту кредитною установою, про який публічно повідомила НАСК "Оранта", дійсно мав місце, а в банку немає достатніх підстав для відмови у поверненні коштів страховику.
Відповідно до пункту 7 розділу 3 методики присвоєння (pi)-рейтингу надійності банків у редакції від 23 лютого 2006 р., РА "Експерт-Рейтинг" не може включати до рейтингу надійності банків ті фінансові установи, за яким зафіксовано факти неповернення депозитів фізичним або юридичним особам. Також на підставі пункту 2 рішення Рейтингового комітету РА "Експерт-Рейтинг", закріпленого Протоколом № 4-1 від 17 лютого 2010 р., аналітична служба проводить обов'язковий моніторинг та оновлення (pi) - рейтингу надійності банків, що привласнюються агентством щорічно.