ua en ru

Рейтинг форекс-брокерів України

У рейтингу форекс-брокерів України на даний час представлено більше сотні різних компаній. І це не дивно, оскільки попит на ці послуги серед населення досить великий, і кожна компанія хоче відвоювати для себе шматок цього величезного ринку.

Рейтинг форекс-брокерів України

У рейтингу форекс-брокерів України на даний час представлено більше сотні різних компаній. І це не дивно, оскільки попит на ці послуги серед населення досить великий, і кожна компанія хоче відвоювати для себе шматок цього величезного ринку.

У зв'язку з цим питання вибору надійного форекс-брокера для потенційного клієнта є досить нелегким. Перш ніж приступити до торгів на фінансових ринках, клієнту необхідно визначитися з ким саме він планує співпрацювати. Найчастіше новоспечені трейдери шукають відповіді в інтернеті.

Інформацію про рейтинг і надійності форекс-брокерів намагаються черпати на тематичних форумах, у соціальних мережах, читають відгуки на різних сайтах, переглядає рейтинги форекс-брокерів на спеціалізованих майданчиках. Але як показує практика, пошук необхідної інформації найчастіше виявляється марним, в результаті у новачка з'являється ще більше питань. Дані на різних ресурсах можуть сильно відрізнятися і часто суперечать один одному. Крім того, відгуки про брокерів нерідко пишуться самими співробітниками компаній з метою накрутки репутації, а місця в рейтингах просто купуються за гроші. Тому відшукати зерно істини, грунтуючись тільки на інформації в мережі, досить важко. Сьогодні, 22 грудня, процес вибору надійного форекс-брокера став ще більш важким у нинішній час на тлі різкого загострення відносин з Російською Федерацією, адже загальновідомо, що більшість брокерських компаній, що діють на території нашої країни, прийшли до нас з Росії.

І все ж, незважаючи на наведені вище аргументи, спробуємо початківцям трейдерам дати кілька слушних порад з вибору в рейтингу форекс-брокерів надійної компанії. В першу чергу слід детально ознайомитися з інформацією на сайті брокера і звернути увагу на походження компанії, правові основи діяльності, наявність ліцензій. Брокери, які прийшли на український ринок з Європи або США заслуговують набагато більшого довіри. Зокрема компанія xDirect входить в європейську брокерську групу ХТВ, і тому діє на основі Директиви Євросоюзу «O ринках фінансових інструментів», всупереч тому, що в Україні відсутнє законодавче регулювання ринку Форекс. Хочеться сказати кілька слів з приводу ліцензування. Загальновідомо, що окрім кількох українських банків, дилінгові послуги в Україні пропонують тільки нерезиденти, зареєстровані в офшорах. Слід з великою обережністю ставитися до брокерів з реєстрацією на Кайманових островах, Сейшелах, Белізі, що працюють без ліцензії. Краще віддати перевагу компаніям, зареєстрованим на Кіпрі, Маврикії, Британських Віргінських островах з відповідними ліцензіями, виданими державними регуляторами. У цьому сенсі група xDirect виглядає вельми привабливо, оскільки володіє ліцензією FSC Mauritius, а це значить, що її діяльність ведеться у відповідності з нормами міжнародного права щодо захисту прав інвесторів, при цьому грошові кошти клієнтів зберігаються тільки у надійних банках, окремо від коштів компанії. Крім того, xDirect є членом Європейської Бізнес Асоціації (EBA).

Проаналізувавши інформацію, можна зробити висновок, що клієнти xDirect можуть спокійно торгувати і не переживати про те, що можуть виникнути якісь проблеми з виплатою заробленого прибутку.