ua en ru

Реверсні постачання газу з Польщі та Словаччини в Україну можуть скласти 10 млрд куб. м, - ЄЕС

Реверсні постачання газу з Польщі та Словаччини в Україну можуть скласти 10 млрд куб. м. Про це заявив заступник директора і керівник юридичного департаменту Секретаріату Енергетичного Співтовариства Дірк Бушле, передає кореспондент РБК-Україна.

"Енергобезпеку означає, що ви належите до інтегрованого енергоринку. Україна і ЄС тут поділяють плани, які мають високі пріоритети. Не варто себе обманювати в энергоавтономности в доступі до енергоносіїв, це величезний ринок. Ми відзначаємо позитивні зрушення в енергетичному секторі України в рамках членства в нашому суспільстві. Це стосується не тільки забезпечення перших кроків реформування енергетичного сектора, але і реальної диверсифікованості поставок енергоносіїв. Це стосується реверсних поставок енергоносіїв з Польщі та Словаччини. Їх потенціал на рівні 10 млрд. куб м газу. Це і є реальна диверсифікація постачань енергоносіїв", - заявив Бушле.

Він також відзначив потенціал України в експорті електроенергії.

"Тому наша мета привнести переваги, посилити їх, у тому числі експортну складову України. В рамках спільноти у нас працює єдине енергетичне законодавство. Тому таке членство України в нашому суспільстві допоможе їй залучити більше інвестицій, забезпечити проведення реформ в енергосекторі, забезпечити прозорість системи. Ми готові і надалі надавати допомогу, моніторинг, консультації з урядом у проведенні таких реформ. Секретаріат спільноти почав таку роботу з Україною", - підкреслив Бушле.

Читайте також: Україна з 1 квітня буде імпортувати з Польщі 5 млн куб. м газу на добу, - "Укртрансгаз"