ua en ru

Рева розповів, як будуть індексувати пенсії у наступні роки

Рева розповів, як будуть індексувати пенсії у наступні роки Фото: Андрій Рева (kmu.gov.ua)

За словами міністра, потрібно запустити механізм, при якому пенсія підвищуватиметься "автоматом"

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, як будуть індексувати пенсії у наступні роки. Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

"Нам потрібно запустити механізм, при якому, незалежно від того, хто при владі, пенсія підвищуватиметься "автоматом". Починаючи з 2021 року діятиме принцип - 50% зростання середньої заробітної плати плюс 50% рівня інфляції. І на цю величину щороку підніматиметься пенсія. До 2021-го року, в 2019-20 роках, буде братися 50% зростання заробітної плати за попередній рік і 50% зростання індексу інфляції", - зазначив міністр.

За його словами, механізм індексації буде працювати автоматично.

"За два роки це нам дозволить вирівняти пенсійне забезпечення всім тим, кому ми ще цього не зробили під час першого етапу. Цей механізм буде працювати автоматично, незалежно від того, хороший уряд або поганий уряд, добрий уряд або злий уряд, подобаються йому пенсіонери або не подобаються йому пенсіонери", - підкреслив глава Мінсоцполітики.

Нагадаємо, в жовтні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що індексація пенсій в Україні буде проводитися щорічно.